Bemutatkozunk I.

Az egyesületünk 2007 nyarán alakult, ám a hagyományőrző munkát már jóval korábban megkezdtük. Tagjain hosszú évek óta foglalkoznak kézművességgel, íjászattal, lovaglással, történelmi kutatómunkával egyénileg, vagy más hagyományőrző egyesületek tagjaként is. A "VÉRTES" egyesület alapítása nem a kezdet, hanem egy hosszú út első jelentős állomása.

Céljaink:

  1. A magyar népi hagyományok kutatása, őrzése és továbbadása, különös tekintettel a népi kismersterségekre, játékokra, ünnepekre, építészetre és népi hiedelmekre. A magyar katonai hagyományőrzés -hangsúlyt helyezve- a puskapor európai megjelenés előtti fegyverek, harcmodorok, viseletek, katonai méltóságok megismerésére és megismertetésére.
  2. Népi játszóházak, gyermek- és felnőtt-táborok, családi és ünnepi rendezvények szervezése a magyar népi és katonai hagyományőrzés jegyében. Íjászat és harcművészet-, kézműves-oktatás, kézműves bemutatók szervezése és rendezése, népművészeti használati tárgyak készítése, rendhagyó iskolai történelem és testnevelésórák, diáknapok és óvodai rendezvények szervezése.

Szervezetünk hatékonyságát, céljaink megvalósulását hivatott ez a blog is szolgálni, ahol egyesületünk működésén túl, sok más történelemmel, hagyománnyal kapcsolatos érdekességre lelhet felnőtt és gyermek egyaránt!

Szólj hozzá! Címkék: bemutatkozás
 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
süti beállítások módosítása