A műhely

Tegnap Száron jártunk, megbeszélni egy-két dolgot. A Kapitány épp távozóban volt, de a műhelyben azért sikerült hozzájutnunk a szükséges információkhoz, és ezen kívül pár remek képet is tudtam csinálni a készülőben lévő termékekről. Jelenleg két pár teljesen kézzel varrott bakancs kiszabott darabjai feküdtek az asztalon. Kíváncsiságom nem hagyott nyugodni, és megkérdeztem, hogy milyen darab lesz belőle. Az ott dolgozó srác azonnal elő is vett egy már használat alatt álló darabot, ami pár év használat után épp talpazásra várt. A csizmák megrendelője pedig nem más, mint a Visegrádi Szent György Lovagrend. A műhelyben megtudtuk, hogy ők azok, akik leginkább tesztelik ezeket a darabokat, és valószínű elégedettek a termékkel, mert visszajáró kuncsaftok. Sose láttam még cipőt készülőben, számomra elképesztő tapasztalat volt, amiről úgy gondoltam feltétlenül megosztom Veletek is. Jöjjenek tehát a képek, egy-egy rövid kommenttel.

Ezen a képen egy fa szablya látható. Még rajta vannak a szorítók, hogy az utolsó csepp ragasztó is rendesen megszáradjon, és tartós lehessen ez a gyermekfegyver.

Az "eltáncolt" cipellők: ezek a bakancsok várnak sok év használat után némi javításra: varratok lecserélése, kijavítása, és talpazás.

Itt a kiszabott még összeállításra váró új bakancs, mellette a kész, már használt darabbal.

Végül, de nem utolsó sorban, elkezdődtek a munkálatok az új bakancs összeállításához. Így vékonyítják el a bőrt, hogy varrható vastagságot kapjanak.

Szólj hozzá!
 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
süti beállítások módosítása